Naar hoofdinhoud Naar footer

Maatschappelijke impact

Gepubliceerd op: 05-03-2024

Samenwerken in de zorg is nodig om antwoorden te vinden op maatschappelijke vraagstukken, zoals het toegankelijk houden van de zorg. Als je samenwerkt wil je weten of de gezamenlijke projecten bijdragen aan bijvoorbeeld het slimmer organiseren van de zorg of het behouden van personeel. Uiteindelijk wil je maatschappelijke impact realiseren, oftewel een merkbaar verschil maken in de praktijk. 

Het meten van maatschappelijke impact van samenwerkingsverbanden is niet eenvoudig en is nog in ontwikkeling. Vanuit Vilans werken we bijvoorbeeld met het opstellen van een veranderlogica (Theory of Change) en gebruiken we data om te leren en te verbeteren. Ook zien we positieve ontwikkelingen op dit gebied binnen verschillende samenwerkingsverbanden, die we graag met je delen. Ook bieden we andere methodieken aan om inzicht te krijgen in de impact van de gezamenlijke projecten, zoals een effectenkaart of een regiospiegel.

Kennis over monitoren van impact uit onze programma’s RegioKracht in de zorg en Medisch generalistische zorg in de regio kan een voorbeeld zijn voor het inrichten van uw impactmeting.

Agenda over Maatschappelijke impact

Er zijn geen agenda-items gevonden