Naar hoofdinhoud Naar footer

Podcasts

Luister hier naar onze audioprogramma’s over actuele thema's uit de langdurende zorg. Klik op de linkjes om te luisteren. Of luister de podcasts op uw telefoon via SoundCloud of Spotify. Deze nieuwe pagina wordt flink aangevuld, dus stay tuned! 🎙️

Podcast ‘Mireille en Lia ervaren iets’

Mireille de Beer is ervaringsdeskundige adviseur bij Vilans, Lia Davelaar, moeder van drie dochters, van wie één met een beperking, is directeur Kennisverspreiding en kennisinfrastructuur.

Praktijkinspiratie voor toekomstbestendige ondersteuning en zorg

Vilans-adviseur Sandra Dahmen spreekt in deze podcastserie met bestuurders over thema’s die zich versneld hebben ontwikkeld.

Vilans Ontmoet

Voor veel organisaties is het nog steeds een uitdaging om de stap naar ‘digital first’ goed te zetten. In deze reeks vertellen experts uit de langdurende zorg over digitale transformatie en innovatie in de zorg. Digitale transformatie gaat een grote impact hebben op de hele maatschappij, dus óók op de zorg. Op deze pagina vindt u een reeks podcasts over dit onderwerp.

WE❤INNOVATORS

Innovators in de zorg kunnen wel wat liefde gebruiken. Van elkaar en van de sector. In deze serie onderzoeken zorgvernieuwers, op persoonlijke titel, hoe de zorg toekomstbestendig kan worden gemaakt.

Begeleiding à la carte

De zorg toekomstbestendig en beter passend maken bij de veranderende zorgvraag van mensen met een beperking. Dat is het doel van het vernieuwingstraject Begeleiding à la carte. Samen met kenniscentrum Klik voor de verstandelijk gehandicaptenzorg deelt Vilans in een podcastserie de nieuwste ontwikkelingen, kennisinzichten en ervaringen.

Werkplezier en werkgeluk in de verpleeghuiszorg

Wat maakt dat zorgmedewerkers een leuke dag hebben op het werk? Hoe kun je als zorgorganisatie bijdragen aan meer werkplezier en zo medewerkers behouden voor jouw organisatie? In drie podcasts gaan kennismanagers Diana Kole en Noëlle Sant van Waardigheid en trots, in gesprek over werkplezier en werkgeluk met inspirerende mensen uit de verpleeghuiszorg.

Zorg NU Samen: de voedende podcast voor nieuw leiderschap in de zorg

Passende en toekomstgerichte zorg organiseren voor kwetsbare mensen in onze samenleving. Dat is bepaald geen sinecure. Veel bestuurders, zorginkopers, projectleiders, gemeenten en beleidsmedewerkers zijn dan ook zoekende. Het goede nieuws? Er zijn al veel mooie initiatieven die als inspiratie kunnen dienen. Met Zorg Nu Samen vinden deze initiatieven een podium en leer je mee over nieuwe denkbeelden. Met iedere aflevering een nieuwe zorgexpert aan tafel, met wie onze deskundigen in gesprek gaan. Lees meer over deze podcastreeks.