Naar hoofdinhoud Naar footer

Deel 1 - De voordelen van technologische innovaties in de zorg

Met welke technologische innovaties werken Nederlandse zorgcentra? En waarom hebben zij voor bepaalde zorginnovaties gekozen? In deze video's vertelt beleidsmedewerker Saskia Timmermans van Zorggroep Tangenborgh uit Emmen over technologische innovaties zoals het beeldscherm Luna en het Zorghorloge.

YouTube video thumbnail
YouTube video thumbnail

Timmermans vertelt op Waardigheid en trots wat deze zorgtechnologieën doen en wat de voordelen zijn. Daarnaast laat ze zien hoe ze werken. Bekijk ook de video's van de andere zorgorganisaties in deze serie over technologische innovaties in de zorg: Zorggroep Solis (deel 2), Schakelring (deel 3) en ZuidOostZorg (deel 4).

Beeldscherm Luna

De Luna is een beeldscherm dat eruit ziet als een mooi fotolijstje. Vanuit het zorgdossier worden activiteiten die zich vandaag gaan afspelen op het beeldscherm geprojecteerd. Luna ondersteunt de bewoner bij het dagritme: ‘Dit beeldscherm helpt mensen met dementie en geheugenproblemen de dag goed door te komen’, vertelt Timmermans.

Zorghorloge

Met het Zorghorloge zien zorgmedewerkers waar een bewoner is als hij of zij een alarmmelding maakt. Ook krijgen ze een melding als een bewoner verder dan de ingestelde straal is en kunnen ze hem of haar zo snel vinden.

Inspiratiebox en Implementatietoolkit

De impact van technologie op het leven van veel bewoners kan nog klein zijn, omdat het gebruik ervan voor hen nog niet vanzelfsprekend is. In onze Inspiratiebox - Technologie in de langdurende zorg bieden we u een selectie van technologieën en apps die u kunt gebruiken om het leven van ouderen of mensen met een beperking makkelijker of aangenamer te maken.

In de Implementatietoolkit - Technologie in de zorg vindt u per stap van het implementatieproces uitleg, tips, tools en praktische voorbeelden van organisaties.

Downloads

Deel deze pagina via:

Contactpersonen