Naar hoofdinhoud Naar footer

Béatrice Dijcks

Onderzoeker - Onderzoek en validatie

Pas die tools in de zorgpraktijk toe waarvan je weet dat ze ertoe doen. Voor Vilans ligt er een mooie rol om te onderzoeken welke dit zijn.

Vilans ontwikkelt een verscheidenheid aan producten voor de langdurende zorg, soms samen met andere partijen. Denk hierbij aan tools die helpen bij zelfmanagement zoals het Individueel Zorgplan of een stappenplan voor zelfmanagement. Hoe weten we nu welke effecten deze producten en interventies teweegbrengen en of ze toepasbaar zijn in de dagelijkse praktijk? Onderzoek is nodig om dit te achterhalen.

De afdeling Innovatie & Onderzoek ontwikkelt samen met collega’s ook meetinstrumenten, bijvoorbeeld op het gebied van zelfredzaamheid, zelfmanagement en zorg voor mensen met multimorbiditeit. Meten die wat ze moeten meten? Zijn ze toepasbaar in de praktijk? En bieden ze aanknopingspunten voor zorgverleners? Vragen waar ik een antwoord op wil geven.

Een gedegen aanpak vind ik in mijn werk onontbeerlijk: weet hoe je meet!

Wapenfeiten van Béatrice Dijcks

  • Opgeleid als Gezondheidswetenschapper/Epidemioloog.
  • Zeer ruime ervaring met voornamelijk toegepast kwantitatief onderzoek: vragenlijsten ontwerpen met tegelijkertijd oog voor kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en validiteit, vragenlijst digitaliseren m.b.v. Netquestionnaires, coördinatie van dataverzameling, data-analyse (SPSS, Excel) en rapportage. 
  • Goed analytisch vermogen, kritische blik.