Naar hoofdinhoud Naar footer

Barbara de Groen

Senior adviseur - Strategie en samenwerking

Barbara de Groen zet zich als senior adviseur bij Vilans in voor het realiseren van integrale (ouderen)zorg dicht bij huis met aandacht voor de kwaliteit van leven van het individu.

Ouderen denken niet in domeinen, zij willen graag de zorg en ondersteuning die past bij hun behoefte. Vaak is dat thuis. Het is fijn als ouderen zelf zo weinig mogelijk last hebben van de verschillende domeinen. Barbara heeft specifieke kennis over het functioneren van het sociaal domein. Verschillende gemeenten heeft zij begeleid bij de opzet en doorontwikkeling van wijkteams waarbij veel aandacht was voor de samenwerking tussen zorg en sociaal domein. Het kennen van de taal van zowel de zorg als het sociaal domein helpt om gemakkelijker verbindingen te leggen. Want samenwerking over de domeinen heen is nodig om de juiste zorg en ondersteuning aan ouderen te geven.

Barbara is een inhoudelijke gedreven adviseur die zich graag sterk maakt om de zorg en ondersteuning zo te organiseren dat de kwaliteit van leven van ouderen centraal staat en dat beleid goed aansluit bij de dagelijkse praktijk. Barbara heeft masterclasses ontwikkeld en gegeven aan organisaties die zich willen verdiepen in verpleeghuiszorg thuis.