Naar hoofdinhoud Naar footer

Annemieke Hoogland

Senior adviseur online communicatie - Online

In een korte bio omschrijf ik mezelf altijd als een gezondheidswetenschapper met een passie voor online communicatie (plus eten en sport). Bij Vilans ben ik dan ook helemaal op mijn plek. Samen met mijn collega’s mag ik er elke dag voor zorgen dat professionals die werken in de langdurige zorg zo snel en gemakkelijk mogelijk het antwoord vinden op hun vraag of informatiebehoefte. 

Als online adviseur draag ik bij aan de strategie en doorontwikkeling van onze online kanalen en de manier waarop we daar kennis aanbieden en verspreiden. De ervaring en behoefte van de zorgprofessional is daarbij voor mij leidend. In mijn ideale wereld is kennis relevant, toepasbaar en inspirerend, maar ook toegankelijk, begrijpelijk en gemakkelijk te vinden. Het past bij de professional en zijn wensen en behoeften.  

Wat ik zo mooi vind aan ‘online’ is dat je alles kunt meten. En dankzij dat meten, kunnen we ook continu verbeteren. De ontwikkelingen in het online vakgebied gaan razendsnel en ook de zorg staat niet stil. Dat maakt dat ook de verwachtingen van onze gebruikers continu veranderen. Door daaropaan te sluiten, blijven we relevant. Zowel op inhoud als in vorm. 

Wapenfeiten van Annemieke Hoogland

  • Achtergrond in gezondheidswetenschappen (MSc) en journalistiek, plus een brede online kennis.
  • Leert en leest graag over de psychologie achter (online) communicatie en gedragsverandering.
  • Brengt projecten, programma’s en expertisen met elkaar in verbinding.