Naar hoofdinhoud Naar footer

Hommels en Brink: ‘Laat je leiden door wat jij belangrijk vindt’

Vilans laat professionals uit het veld aan het woord over wat Positieve Gezondheid voor henzelf en voor hun werk betekent. In deze aflevering Leontien Hommels en Brigiet Brink, de grondleggers van de scholingen Positieve Gezondheid in Nederland.

Wat betekent Positieve Gezondheid voor jullie?

Het is onze basis, de oorsprong van onze vriendschap en ons bedrijf. Hoe verschillend we ook zijn, Positieve Gezondheid verbindt ons. Elke dag opnieuw proberen we te werken en te leven vanuit de waarden die er voor ons toe doen. En dat geeft ons stevigheid en veerkracht. 

Hoe zien jullie Positieve Gezondheid terugkomen in jullie van werk en leven? 

Zowel in het werk als in het gezin is meer aandacht en rust. We laten ons vooral leiden door wat wij belangrijk vinden. We stellen onszelf en elkaar regelmatig de vraag of we doen wat we zeggen. Kijken we breed, in mogelijkheden? Wat is goed voor ons op dit moment? Waar hebben we invloed op? Wat is de eerste stap? 

Wie geven jullie een ‘Positieve Gezondheid'-pluim en waarom? 

Xanne Zwart, een collega van ons. Ze heeft haar focus verlegd door met Positieve Gezondheid aan de slag te gaan. We bewonderen haar om hoe ze de touwtjes van haar leven steeds steviger vasthoudt. 

Welke tip geven jullie mee voor wie met Positieve Gezondheid aan de slag wil? 

Ga het zelf ervaren, de kracht zit in de eenvoud. De kunst is om het persoonlijk te houden en het niet buiten jezelf in een systeem te plaatsen.

Deel deze pagina via:

Stel je vraag aan