Naar hoofdinhoud Naar footer

Anders Werken in de Zorg groeit met drie nieuwe regio’s

Het samenwerkingsplatform voor innovatieve organisaties in de ouderenzorg, Anders Werken in de Zorg, zit in de lift. Niet alleen sluiten Zuid-Kennemerland, Noordoost-Brabant en Amsterdam Amstelland-Meerlanden zich bij het platform aan. Het kennisdelen over technologische innovaties wordt ook ondersteunt door een compleet vernieuwde website.

Voorkomen dat alle ouderenzorgorganisaties op het gebied van technologische vernieuwing zélf het wiel uitvinden. Daarvoor is Anders Werken in de Zorg opgericht. De deelnemende zorgorganisaties in een regio kiezen samen kansrijke innovaties voor de ouderenzorg uit, testen die eerst op kleine schaal en voeren ze daarna op grote schaal in. Daarbij leren ze van elkaars ervaringen én kijken ze natuurlijk of de innovatie het gewenste effect oplevert.

Groei van samenwerking

In West-Brabant, Friesland, Zeeland, Midden-Brabant, Utrecht en Drenthe werd er al succesvol samengewerkt en geïnnoveerd met tijdbesparende technologieën als een heupairbag, die bij een val een breuk voorkomt. Of van slim incontinentiemateriaal, die onnodige controles overbodig maakt. Nu sluiten de regio’s Zuid-Kennemerland, Noordoost-Brabant en Amsterdam Amstelland-Meerlanden zich aan. Om op de hoogte te blijven van de vorderingen van de betrokken regio’s is alles te volgen op de vernieuwde site van Anders Werken in de Zorg.

YouTube video thumbnail

Vilans

Vilans, kennisorganisatie voor de langdurige zorg, nam drie innovaties van Anders Werken in de Zorg onder de loep en concludeerde: ‘Het toevoegen van waarde voor de cliënt in combinatie met een hogere arbeidsproductiviteit van medewerkers verbetert de mogelijkheden voor nu en de toekomst.’

Deel deze pagina via:

Contactpersoon