Naar hoofdinhoud Naar footer

Terugkijken: Webinar Mijn Vilans Protocollen in de praktijk

In het webinar Mijn Vilans Protocollen in de praktijk staan we stil bij het belang en de noodzaak van het volgen van goede zorgprotocollen. Zorgorganisaties zijn verplicht om zorgprotocollen te hebben. Vilans biedt een database met ruim 500 protocollen en werkinstructies waar zorgprofessionals direct mee aan de slag kunnen. Deze zijn te vinden in onze online omgeving Mijn Vilans Protocollen.

YouTube video thumbnail

De schermen van de MVP-app

Maar hoe maak je slim gebruik van deze omgeving? Onze experts leggen uit hoe de omgeving werkt, en lopen samen met jou de verschillende schermen langs. Ook leer je hoe je snel en eenvoudig een vaardigheidstoets afneemt. 

Bevoegd en bekwaam

Verder is er aandacht voor het gebruik van de protocollen door zorgmedewerkers die geen zorgachtergrond hebben. Zorgorganisaties ASVZ en Pluryn laten zien hoe zij Mijn Vilans Protocollen in het dagelijkse werk inzetten, en welke rol . Riek de Vries, verpleegkundige en manager bij Pluryn: ‘Pluryn werkt al heel lang met de Vilans-protocollen. Medewerkers vanaf niveau 3 kunnen bij ons bevoegd en bekwaam worden. We hebben hiervoor onder meer een leerplein ingericht met e-learnings die gebaseerd zijn op de Vilans-protocollen.’

Vernieuwde omgeving

Mijn Vilans Protocollen is de naam van de omgeving die begin 2021 geïntroduceerd werd, en is een vervanging van het oude KICK-portaal. Mijn Vilans Protocollen bevat dezelfde, vertrouwde protocollen als het oude portaal. Met MVP, zoals Mijn Vilans Protocollen vaak wordt afgekort, hebben zorgprofessionals de protocollen altijd bij de hand, en is informatie altijd op maat.

Deel deze pagina via:

Contactpersoon