Naar hoofdinhoud Naar footer

Vilans Hulpmiddelenwijzer gaat samenwerking aan met HKNN en Ergotherapie Nederland

De Vilans Hulpmiddelenwijzer is een samenwerking aangegaan met Huntington KennisNet Nederland (HKNN) en Ergotherapie Nederland. Dat maken de partijen bekend op Rare Disease Day, op 28 februari. Op deze dag wordt stilgestaan bij zeldzame ziektes, waaronder Huntington. Speciaal voor mensen die aan deze aandoening lijden is er nu een informatiepagina beschikbaar op de Vilans Hulpmiddelenwijzer.

De juiste kennis

Vilans-adviseur Annemieke Koning: ‘We vinden het belangrijk dat mensen die aan deze zeldzame ziekte lijden ook een plek hebben waar ze betrouwbare informatie kunnen vinden over hulpmiddelen die hen kunnen ondersteunen. Speciaal voor deze mensen is er nu een eigen pagina. Er is ook een speciale tag zodat men nog sneller over de juiste kennis beschikt.’

Aandacht voor Huntington

Ook Huntington KennisNet Nederland en Ergotherapie Nederland besteden vandaag speciale aandacht aan Huntington. Ergotherapie Nederland deelt het verhaal van ergotherapeut Anke Spoorenberg: ‘De hoge erfelijkheidsfactor, de leeftijd waarop de ziekte zich meestal openbaart en het progressieve verloop van de ziekte maakt het werken met deze mensen erg aangrijpend. Cliënten staan vaak midden in het leven; ze hebben een leuke baan, een jong gezin en functioneren op het eerste oog zelfstandig.’ 

Ergotherapeuten zoals Spoorenberg werken vanuit een van de gespecialiseerde multidisciplinaire behandelcentra, onder de vlag van Huntington KennisNet Nederland. Ergotherapie Nederland Netwerk Huntington deelt vakkennis en ervaring om landelijk de beste zorg voor onze cliënten te leveren. Een deel van deze vakkennis is nu dus beschikbaar via de Vilans Hulpmiddelenwijzer.

Vilans Hulpmiddelenwijzer 

Regelmatig voegt de Vilans Hulpmiddelenwijzer partners toe aan zijn netwerk. Dankzij hen biedt de niet-commerciële website betrouwbare informatie voor mensen voor wie dagelijkse handelingen niet meer vanzelfsprekend zijn. Gelukkig zijn er honderden hulpmiddelen die deze mensen kunnen helpen. De website bevat onafhankelijke en betrouwbare informatie over bijna 600 hulpmiddelen, die regelmatig wordt bijgewerkt. Zo hebben gebruikers altijd toegang tot actuele kennis.

Deel deze pagina via:

Contactpersoon