Naar hoofdinhoud Naar footer

Factsheet over Medical Device Regulation beschikbaar

De MDR is een nieuwe Europese verordening voor de registratie van veilige medische hulpmiddelen. De regels in deze nieuwe wet hebben ook gevolgen voor zorgaanbieders, zorgverleners en indirect voor cliënten. Vilans publiceert in opdracht van het ministerie van VWS een factsheet en handreiking om te ondersteunen bij de invoering van de MDR.

YouTube video thumbnail

De MDR (Medical Device Regulation) schetst een vernieuwd kader voor de kwaliteit van medische hulpmiddelen met als doel het waarborgen van de veiligheid bij gebruik. Daarnaast is waardevol dat patiënten/cliënten en zorgprofessionals dankzij de nieuwe regelgeving eenvoudig toegang krijgen tot adequate informatie over de hulpmiddelen zodat ze gefundeerde beslissingen kunnen nemen over de inzet en het gebruik van hulpmiddelen.

Factsheet en handreiking

Op deze factsheet (pdf) vindt u een korte uitleg gegeven over de MDR, met enkele tips voor zorgaanbieders over hoe om te gaan met de MDR. Voor meer uitgebreide informatie verwijzen wij u naar onze handreiking met FAQ over de MDR (pdf). 

Downloads

Deel deze pagina via:

Contactpersoon