Naar hoofdinhoud Naar footer

Begeleiding à la carte #1: Op bezoek bij Stichting BONT

De zorg toekomstbestendig en beter passend maken bij de veranderende zorgvraag van mensen met een beperking. Dat is het doel van het vernieuwingstraject Begeleiding à la carte. Samen met kenniscentrum Klik voor de verstandelijk gehandicaptenzorg deelt Vilans in een podcastserie de nieuwste ontwikkelingen, kennisinzichten en ervaringen. In aflevering 1 schuiven we hiervoor aan bij Stichting BONT.

In deze eerste aflevering is orthopedagoog en Klik-columnist Lot de Swart te gast bij Stichting BONT, die activiteiten, werken en logeren mogelijk maakt voor jongeren met een verstandelijke beperking. Gewoon samen leuke dingen doen, dat is waar het bij Stichting BONT om draait. En terwijl er op veel plekken in de zorg tekort is aan personeel, staan jonge begeleiders in de rij om bij de stichting te mogen werken.

BONT deed mee aan het project Begeleiding à la carte en in deze podcast-aflevering vertellen de mensen van BONT wat hun kracht is. Lot gaat hierover in gesprek met Floor Brouwer (oprichter), Robin (begeleider), Olav (jongere) en Francis (moeder van Olav). Een gesprek over maatwerk, hokjesdenken en waarom begeleiders er in de rij staan om er te mogen werken.

Deel deze pagina via: