Naar hoofdinhoud Naar footer

Anders Werken in de Zorg genomineerd voor Impactmakerprijs 2021

Het innovatieprogramma Anders Werken in de Zorg is genomineerd voor de Impactmakerprijs (juryprijs) of Bewegingsmakerprijs (publieksprijs). Het ministerie van VWS, Actie Leer Netwerk, RegioPlus en V&VN zetten met deze prijs vernieuwers in zorg en welzijn in het zonnetje.

Uit maar liefst 29 inzendingen heeft de jury de tien meest inspirerende en impactvolle projecten geselecteerd. Anders Werken in de Zorg is één van de tien projecten die kans maken op de prijs. De tien projecten raken verschillende thema’s. Variërend van tijdsbesparing door nieuwe technologie, storytelling, diversiteit tot vermindering van uitstroom van zorgprofessionals. De jury vindt goed werkgeverschap in zorg en welzijn cruciaal. Maar alleen goed personeelsbeleid was niet voldoende om genomineerd te worden. Het gaat om structureel innoveren met samenwerking op verschillende terreinen. Bijvoorbeeld tussen zorg, welzijn en onderwijs, maar ook tussen zorgorganisaties onderling. 

Nieuwe technologieën

In het programma Anders Werken in de Zorg werken initiatiefnemer tanteLouise, kennisorganisatie Vilans en andere zorginstellingen aan de ontwikkeling en implementatie van nieuwe technologieën voor de zorg. Wat zijn deze resultaten? Vilans-onderzoeker Henk Herman Nap vertelt: 'Door het gebruik van slim incontinentiemateriaal hebben bijvoorbeeld alle teams een tussendienst kunnen terugbrengen van 4 naar 3 uur. Kortom, daar kan een gemiddelde organisatie 49 uur per week mee besparen en daarmee de extra kosten voor deze innovatie betalen. Een win-win situatie dus.'

Stemmen!

Voor de Bewegingmaker 2021 kan er van 14 december tot eind januari 2022 gestemd worden.

Deel deze pagina via:

Contactpersoon