Naar hoofdinhoud Naar footer

Inspiratiesessie: ‘Samen scherp op schone handen’ in de gehandicaptenzorg

Datum/tijd

Dinsdag 23 april 2024 van 13.00 uur tot 14.15 uur

Hoe voorkom je besmettingen en risico’s op (ernstig) ziek worden van cliënten en zorgmedewerkers? Door in ieder geval samen scherp te zijn op schone handen in het dagelijks werk in de gehandicaptenzorg. Ontdek leuke en handige mogelijkheden om hiermee aan de slag te gaan. En waarom schone handen zo belangrijk zijn. Doe mee aan de inspiratiesessie op dinsdag 23 april!

Wat gaan we doen? 

Tijdens de inspiratiesessie komen verschillende sprekers aan bod. Deskundige infectiepreventie Charlotte Michels vertelt over het belang van goede handhygiëne: je handen reinigen op het juiste moment én de juiste manier. En wat werken met schone handen betekent. Daarna gaan we in op hoe deelname aan het Vilans-programma ‘Samen scherp op schoon werk’ hierop aansluit. En wat meedoen betekent. Kwaliteitsverpleegkundige Cato Habets van Middin deelt praktijkervaringen en tips over werken met schone handen.

Een zorgorganisatie zal haar ervaringen en tips uit de praktijk delen. Ook is er voldoende ruimte voor vragen en het delen van ervaringen. En om af te sluiten spelen we graag een ‘schoon’ spel waarin je vast veel zal herkennen!  

De inspiratiesessie is zeker wat voor jou als je bijvoorbeeld deze vragen hebt: 

  • Waarom is het belangrijk om aandacht voor werken met schone handen te hebben? 
  • Wat houdt goede handhygiëne precies in?  
  • Hoe kan ik werken met schone handen in mijn dagelijkse routine krijgen?  
  • Zijn er leuke werkvormen en tips voor werken met schone handen?
  • Wat houdt meedoen aan het programma van Vilans in?  

Voor wie 

Voor iedereen die aan de slag wil met het versterken van hygiënisch werken in de gehandicaptenzorg. Denk aan: begeleiders, zorgprofessionals, aandachtsvelders, leidinggevenden, beleidsmedewerkers. Ook adviseurs van branche- en beroepsorganisaties zijn van harte welkom. 

Datum, tijd en locatie 

  • Datum: dinsdag 23 april 2024
  • Tijd: 13.00 – 14.15 uur 
  • Locatie: online bijeenkomst via MS Teams 

Meer weten en aanmelden 

Meld je aan voor de inspiratiesessie ‘Samen scherp op schone handen’ op 23 april 2024 via: Inspiratiesessie: Samen scherp op schone handen. 

Let op: Inschrijving verloopt via onze evenemententool, met het verzoek een account aan te maken. Dat doe je eenmalig. Daarna heb je altijd toegang tot een totaaloverzicht van alle Vilans-evenementen. De eerste keer dat je inschrijft kan het tot 2 dagen duren voor je account geactiveerd is. Na activeren krijg je het verzoek de aanmelding te voltooien. Ondervind je problemen tijdens het inschrijven? Mail naar registreren@vilans.nl.

Wat is het programma ‘Samen scherp op schoon werk’? 

Hoe voorkom je dat cliënten en zorgprofessionals onnodig ziek worden? Door samen scherp te zijn op schoon werk. Dit vraagt aandacht in het dagelijkse werk. Maar hoe doe je dit op een prikkelende manier die past bij de gehandicaptenzorg? Daar helpt Vilans, in samenwerking met experts en betrokken partijen, zorgorganisaties en locaties bij via het programma: Samen scherp op schoon werk

Deel deze pagina via:

Contactpersoon