Naar hoofdinhoud Naar footer

Goed Gevoed Ouder Worden

Publicatiedatum

03-06-2022

Deel deze pagina via:

Soort

Interventie

Soort kennis

Onderzoekskennis

Uitvoering

Op lokaal niveau hangt goede uitvoer af van het initiatief en de inzet van de lokale eerstelijns diëtist (getraind door Stuurgroep Ondervoeding) om de interventie lokaal onder de aandacht te brengen en te initiëren. Daarnaast is een goede samenwerking tussen verschillende zorg- en welzijnsorganisaties in een regio of wijk m.b.t. ouderenzorg wenselijk. Indien ouderenzorg niet goed is georganiseerd of geen/weinig samenwerking aanwezig is zal het lastiger zijn om zorgverleners en ouderen/mantelzorgers te werven voor de scholing of groepsbijeenkomst.

Op landelijk niveau is het essentieel dat meer eerstelijns diëtisten getraind worden en dat de getrainde diëtisten goed ondersteund worden vanuit de Stuurgroep Ondervoeding. Daarnaast moet vanuit de Stuurgroep Ondervoeding waar mogelijk de interventie (blijvend) onder de aandacht gebracht worden van de (intermediaire) doelgroepen via artikelen in vakbladen, tijdschriften, op andere websites, congressen/symposia en beursen.

Materiaal

De website goedgevoedouderworden.nl is gratis beschikbaar. Voor promotie zijn beschikbaar: een flyer, brochure en advertenties. Beschikbare materialen voor de groepsbijeenkomst en scholing zijn:

  • Powerpoint presentatie met handleiding voor voorbereiding en uitvoer
  • Evaluatieformulier voor deelnemers
  • Advertenties/korte berichtjes voor werving voor groepsbijeenkomst

Organisatie / Uitgever

Stuurgroep Ondervoeding