Naar hoofdinhoud Naar footer

Infographic - Wie is Wie in de wijk

Gepubliceerd op: 01-12-2016

In één oogopslag zien wie wat doet aan zorg en ondersteuning voor ouderen in de wijk. Dat kan met deze infographic van BeterOud: Wie is Wie in de wijk. De publicatie geeft meteen inzicht in wie belangrijke spelers zijn én wat hun belangrijkste taken zijn.

Er is ook een nieuwe en gebruiksvriendelijke tool beschikbaar: Wie is wie in de wijk

Belangrijkste spelers in de wijk 

De laatste jaren is er door de wetswijzigingen in de ondersteuning en zorg voor kwetsbare ouderen veel veranderd. Dit vereist dat de hulpverleners, zorgprofessionals en vrijwilligers van elkaars bestaan weten en elkaars meerwaarde kennen. In de grote hoeveelheid organisaties, beroepen, functies en initiatieven is het gemakkelijk het overzicht te verliezen van wie nou precies wat doet. Deze infographic is er op gericht inzicht te bieden in wie belangrijke spelers zijn in het veld van ondersteuning en zorg en wat hun belangrijkste taken zijn.

Lokale situatie wijkprofessionals in kaart brengen

Daarnaast is deze infographic bedoeld om als beleidsmarkers en uitvoerende beroepskrachten en vrijwilligers te bekijken hoe lokaal de situatie is ingevuld. Wie doet lokaal precies wat? Liggen er kansen om nieuwe samenwerkingen aan te gaan of bestaande uit te breiden? En als er dubbelingen in taken zijn, is dan een andere verdeling nodig? De infographic biedt een leidraad om met elkaar hierover het gesprek aan te gaan. Hiervoor staat achterin een handige kaart.

Geen volledig beeld van de wijk

Via de social media ontvangen wij vragen over ontbrekende spelers en ontbrekende vormen van zorg. De makers hebben met de infographic een algemeen beeld willen schetsen van de veelheid aan spelers in de wijk. Het is niet hun doel om volledig te zijn. Er zijn ontzettend veel professionals actief in de wijk en de situatie is bij elke gemeente anders. Het gaat hen met name om het voeren van een dialoog over de spelers in de wijk.

Downloads

Deel deze pagina via:

Stel je vraag aan

Soort

Infographic

Taal

Nederlands

Auteur

Barbara de Groen, Jan Willem van der Maat

Prijs

Gratis