Naar hoofdinhoud Naar footer

Mijn Vilans Protocollen: meer op maat voor de zorgverlener

Mijn Vilans Protocollen is een nieuwe online omgeving die zich echt richt op de behoeftes van de individuele zorgverlener. De nieuwe omgeving is geschikt voor telefoon, tablet of pc. Ook kunt u met Mijn Vilans Protocollen straks uw eigen favorieten aanmaken.

Het is natuurlijk handig om straks uw veel gebruikte werkinstructies in een handig overzicht te hebben. Nog een voordeel: Wanneer er een update is van de werkinstructie, ziet u dat automatisch in uw overzicht terug. U hoeft dus helemaal niets te doen om uw werkinstructies up te daten. Zo beschikt u altijd gegarandeerd over de meest actuele informatie. 

Nieuw content management systeem 

Deze verbeterstap hebben we kunnen maken omdat we zijn overgegaan naar een content management systeem (CMS). De onderliggende techniek van dit nieuwe CMS maakt het onder andere mogelijk om favoriete werkinstructies  op te slaan en om feedback te geven op de werkinstructies. 

Uw kennisbehoefte is bepalend 

Door dit CMS hebben we de lange en de korte versie van een werkinstructie in elkaar kunnen schuiven. Door een alinea open of dicht te zetten, krijgt u meer of minder informatie. Zo kunt u uw kennisbehoefte bepalend laten zijn voor wat u in beeld ziet. Een student zal waarschijnlijk de behoefte hebben om alles open te zetten. Maar een ervaren zorgverlener heeft wellicht voldoende aan de alineatitels als geheugensteuntje, omdat die al meerdere keren die zorghandeling heeft uitgevoerd. 

Snel toegang tot gerelateerde informatie 

U krijgt als gebruiker straks ook gemakkelijker toegang tot gerelateerde kennis die afkomstig is van andere websites en kennispleinen. Als Vilans hebben we namelijk de ambitie om informatie steeds meer aan elkaar te koppelen. Zo kunt u in de toekomst uit verschillende kennisbronnen putten. Naast een werkinstructie, wilt u bijvoorbeeld wellicht meer weten over diabetes. Bijvoorbeeld over voeding en beweging. Dan is het handig als u snel wat tips kunt vinden op een van de kennispleinen die we samen met partners van informatie voorzien. Of denk aan informatie over bloedglucosemeters. Daar kunt u bijvoorbeeld voor terecht op de Vilans Hulpmiddelenwijzer

Deel deze pagina via:

Contactpersonen