Naar hoofdinhoud Naar footer

Het nieuwe werkinstructiescherm in Mijn Vilans Protocollen

Met Mijn Vilans Protollen beschikt u over een nieuw werkinstructiescherm. Het gebruik ervan wijst zich vanzelf. Toch loop ik samen met u er graag even doorheen. Dit om u er alvast vertrouwd mee te maken.

De icoontjes rechtsboven

Met het belletje krijgt u notificaties. Stel, u heeft feedback gegeven op een werkinstructie en een andere gebruiker heeft dat geliket. Dan ziet u bij het belletje een eentje staan. Als u op het maantje klikt, kunt u het contrast van uw kleuren van het scherm aanpassen. Een verhoogd contrast helpt mensen met een visuele beperking of kleurenblindheid het ook goed te zien. Met het loepje kunt u op zoek naar andere werkinstructies. Daarvoor hoeft u niet meer naar de homepage. Dat scheelt weer een druk op de knop. 

Het sterretje

Wat nieuw is aan Mijn Vilans Protocollen is dat u straks uw eigen favorieten kunt aanmaken. Zo heeft u straks uw veelgebruikte werkinstructies in een handig lijstje staan. Wilt u een protocol als favoriet aanmerken? Dan klikt u op het sterretje naast het protocol. Wit u het protocol weer verwijderen uit uw lijstje? Dan klikt u wederom op het sterretje om de favorietmarkering uit te zetten. 

De tekstballonnetjes

Dit icoontje is de feedbackfunctie. Als u daarop klikt, gaat u naar het reactiescherm onder de werkinstructie. Wellicht ziet u daar al reacties van andere gebruikers staan. Wilt u daarop reageren? Dan kunt u dat met een duimpje omhoog doen, of een reactie intypen in het opmerkingenveld. Deze nieuwe openbare feedbackfunctie zorgt ervoor dat we met elkaar een zichtbaar lerende gemeenschap vormen. Stel: Iemand geeft feedback op een werkinstructie en die opmerking krijgt veel ‘likes’. Dan gaan we serieus overwegen of de werkinstructie wellicht aangepast kan worden.  

De vaardigheidstoetsknop

Onder de tekstballonnetjes vindt u de knop om automatisch een vaardigheidstoets aan te maken. Een vaardigheidstoets is een werkinstructie maar dan met invulvakjes erachter. Daar kunt u dan vinkjes inzetten wanneer een student of een collega een onderdeel van de zorghandeling goed heeft uitgevoerd. U kunt er zelf voor kiezen of u dit gedetailleerd per kleine stap doet, of dat u checkt op grotere stappen. Meer weten over de vaardigheidstoets? Lees dan de blog ‘Mijn Vilans Protocollen: Altijd een actuele vaardigheidstoets beschikbaar’.

Open en sluit alles 

In het nieuwe werkinstructiescherm kunt u in de werkinstructie zelf alinea’s openklappen of sluiten. Aan de zijkant vindt u de icoontjes om alles in één keer te openen of te sluiten. Dat scheelt weer een aantal onnodige klikken. Met deze uitklapmogelijkheid willen we tegemoetkomen aan de behoefte aan informatie op maat. Een ervaren professional heeft immers minder uitleg nodig dan een student die voor het eerst een zorghandeling uitvoert.

Over Mijn Vilans Protocollen 

Mijn Vilans Protocollen is een nieuwe online omgeving waarmee u vanaf ieder device direct toegang heeft tot de juiste werkinstructies op het juiste moment. Of het nou gaat om een telefoon, tablet of pc. Sinds 1 januari 2021 zullen we de nieuwe omgeving stapsgewijs uitrollen naar al onze klanten. 

Deel deze pagina via:

Contactpersonen