Naar hoofdinhoud Naar footer

De vier homepageknoppen van Mijn Vilans Protocollen

Met het nieuwe Mijn Vilans Protocollen heeft u een overzichtelijke homepage. Hierop staan de knoppen ‘Mijn favorieten’, ‘Meer kennis’, ‘Nieuws en updates’ en ‘Veelgestelde vragen’. Het gebruik hiervan is heel logisch en wijst zich eigenlijk vanzelf. Toch loop ik ze graag even met u langs om u er vertrouwd mee te maken.

Mijn favorieten

Wat nieuw is aan Mijn Vilans Protocollen is dat u uw eigen favorieten kunt aanmaken. Zo heeft u een handig lijstje van uw veelgebruikte werkinstructies. Wilt u een protocol als favoriet aanmerken? Dan klikt u op het sterretje naast het protocol. Wit u het protocol weer verwijderen uit uw lijstje? Dan klikt u wederom op het sterretje om de favorietmarkering uit te zetten. 

Meer kennis

Met de knop ‘Meer kennis’ heeft u toegang tot veel relevante informatie. Voor nu zitten daar vooral de websites en kennispleinen achter waar Vilans één van de partners van is. In de toekomst vindt u daar ook andere websites. Zo zou het mooi zijn als daar ook het Farmaceutisch Kompas bij komt te staan, waar u onafhankelijke geneesmiddeleninformatie vindt. Even een aantal aanraders die u nu al achter ‘Meer kennis’ kunt vinden:

  • De Hulpmiddelenwijzer: voor onafhankelijke informatie over hulpmiddelen, waaronder informatie over vergoedingen.
  • Zorg voor Beter: voor informatie over medicatieveiligheid, mondzorg en andere interessante thema’s. 

Nieuws en updates

Ook deze knop spreekt eigenlijk voor zichzelf. Hierin plaatsen we actuele updates en nieuwtjes. Bijvoorbeeld als er een grote wijziging is in één van de richtlijnen. Het kan zijn dat we daar dan een protocol op aanpassen. Met Mijn Vilans Protocollen beschikt u altijd over de laatste versie. Daar hoeft u dus niets over in de gaten te houden. Maar met zo’n nieuwsbericht blijft u goed op de hoogte van de laatste wetenschappelijke inzichten en wat de reden is waarom een werkinstructie wordt aangepast. Ook delen wij hierin handige weetjes. Zo hebben we laatst een nieuwsbericht geplaatst over de gratis e-learning Wet zorg en dwang waar zorgprofessionals een accreditatiepunt mee kunnen halen.

Veelgestelde vragen

Hier vindt u antwoorden op vragen als ‘Wanneer ben ik bevoegd om handelingen uit te voeren?’ Of: ‘Moeten we een werkinstructie toespitsen op de hele organisatie?’ We willen dit onderdeel natuurlijk vullen met meer vragen. Om goed aan te sluiten bij wat er leeft, kijken we daarbij ook naar de feedback die wordt gegeven. Stel iemand geeft feedback op een werkinstructie en die opmerking krijgt veel ‘likes’, dan kijken we niet alleen of de werkinstructie wellicht aangepast moet worden. We kijken ook of we van de ervaren onduidelijkheid een vraag kunnen maken die we in ‘veelgestelde vragen’ opnemen en van een antwoord voorzien. Zo dragen we samen allemaal bij aan een lerende community.

Over Mijn Vilans Protocollen 

Mijn Vilans Protocollen is een nieuwe online omgeving waarmee u vanaf ieder device direct toegang heeft tot de juiste werkinstructies op het juiste moment. Of het nou gaat om een telefoon, tablet of pc. Sinds 1 januari 2021 zijn we de nieuwe omgeving stapsgewijs aan het uitrollen naar al onze klanten. 

Deel deze pagina via:

Contactpersonen