Naar hoofdinhoud Naar footer

Twee Vilans-programma’s genomineerd voor beste ICT-samenwerking

Gepubliceerd op: 02-09-2021

De programma’s MantelzorgBalans en Dementiezorg voor Elkaar zijn door vakblad Computable genomineerd in de categorie Partnerproject voor de beste samenwerking op ICT-gebied.

Een groep van in totaal 38 Computable-experts heeft 111 voordrachten in de categorie Partnerproject digitaal beoordeeld en daar 11 projecten uitgekozen voor een nominatie, waaronder MantelzorgBalans en Dementiezorg voor Elkaar.

MantelzorgBalans

MantelzorgBalans is een nieuwe digitale tool voor het ondersteunen van mantelzorgers die voor een dierbare zorgen die niet meer beter wordt. Het platform is ontwikkeld in samenwerking met mantelzorgers en experts en mogelijk gemaakt door ZonMw. De basis voor MantelzorgBalans is gevormd uit interviews met mantelzorgers en zorgverleners. In focusgroepen is vervolgens gezocht naar hoe geboden oplossingen in het MantelzorgBalans-platform moesten worden vormgegeven. In MantelzorgBalans werkt Vilans samen met Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), MantelzorgNL, Zorgbelang Groningen, Ligare, Universiteit Twente, Rijksuniversiteit Groningen en ZonMw.

Dementiezorg voor Elkaar

Het Register Dementiezorg en Ondersteuning van Dementiezorg voor Elkaar moet met de combinatie van data en verhalen beter zicht geven op het gebruik van zorg door en ondersteuning van mensen met dementie. Het register is als onderdeel van praktijkverbeterprogramma Dementiezorg voor Elkaar opgezet door Vilans, het Nivel, in samenwerking met onder meer het ministerie van VWS en Alzheimer Nederland.

Uitreiking

Het traject om tot genomineerden te komen staat onder toezicht van de algemene jury van de Computable Awards 2021, met daarin Artie Debidien, Stijn Grove, Bart van der Mark, Ruud Mulder en Fred Streefland. De voordrachten zijn getoetst op de samenwerking tussen de minimaal drie partijen, de complexiteit en risico’s in  het project, de toegevoegde waarde voor de interne of externe klant, de originaliteit en innovatieve kracht in het project en de kracht van de interne of externe leverancier. Op 2 november worden per categorie de winnaars aangewezen tijdens de Computable Awards 2021.

Deel deze pagina via: