Naar hoofdinhoud Naar footer

Regiovisie biedt focus op ouderenzorg in Capelle en Krimpen aan den IJssel

Zes ouderenzorginstellingen in de regio Capelle en Krimpen aan den IJssel hebben gezamenlijk een regiovisie voor de ouderenzorg gemaakt. Deze visie werd in februari 2020 in Verpleeghuis Rijckehove gepresenteerd aan ketenpartners zoals de gemeente, huisartsen en onderwijsinstellingen. In de regiovisie staat hoe de zorgorganisaties samen het snel groeiend aantal ouderen in de regio goede zorg kunnen blijven bieden, ondanks een oplopend tekort aan medewerkers.

De organisaties die de regiovisie hebben gemaakt zijn: Aafje, Cedrah, Humanitas, Lelie zorggroep, De Vijverhof en De Zellingen.

  • Download de regiovisie Ouderenzorg in Capelle en Krimpen aan den IJssel ‘Een regionale visie voor betere zorg’
  • Download de visiekaart met daarin een samenvatting van de regiovisie onderaan de pagina

‘Met deze visie hebben we focus op wat we moeten doen en waar we elkaar op kunnen aanspreken.’

Marian van Roosmalen, bestuurder van De Vijverhof

Zorg zo dichtbij mogelijk

In de regiovisie ouderenzorg is onder andere opgenomen dat ouderen zo lang mogelijk thuis of dichtbij hun naasten blijven wonen. Als dat nodig is met hulp. En als er specifieke zorg nodig is die de instellingen niet kunnen bieden, organiseren ze deze samen met aanbieders in de omliggende regio. Zodat ook deze zorg zo dichtbij mogelijk blijft.

Werven en behouden medewerkers

De visie focust ook op hoe je medewerkers behoudt en werft. De bestuurders willen investeren in vooral vast personeel en deze binden aan de regio. Onder meer door ze te helpen hun loopbaan te ontwikkelen, ook als dit beter kan bij een andere ouderenzorgaanbieder in de regio.

‘Ik wil jullie complimenteren met deze visie, die van groot belang is voor de ouderenzorg in de regio. Echt een mooie en belangrijke stap’, aldus Johan Boumans, zorginkoper van het zorgkantoor van Zilveren Kruis.

Bron: Lelie Zorggroep

Meer weten

Downloads

Deel deze pagina via: