Naar hoofdinhoud Naar footer

Workshop ‘Verantwoord innoveren met Active and Assisted Living Technology’

Datum/tijd

Maandag 23 september 2024 van 09.30 uur tot 12.30 uur

De Verantwoord Innoveren (Responsible Innovation; RI) benadering heeft tot doel vanaf het begin van R&D aandacht te hebben voor sociale wenselijkheid, ethische aanvaardbaarheid en duurzaamheid van innovaties. Alhoewel op dit gebied vanuit onderzoek al veel lessen zijn opgedaan, blijkt verantwoord innoveren in de praktijk nog weerbarstig. 

Laat je inspireren en praat met ons mee

We dagen jetijdens de workshop uit om samen met ons na te denken over verantwoord innoveren als een integraal onderdeel van R&D-taken. Denk aan co-design, technische ontwikkeling, veldtesten en commercialisering van AAL-technologieën. Daarnaast gaan we in gesprek over mogelijke drempels en hoe R&D-teams, financiers en andere belanghebbenden deze in de toekomst kunnen aanpakken.

Datum/tijd

  • Maandag 23 september 2024 van 9.30 -12.30 uur | live - kantoor Vilans te Utrecht - Nederlandstalig
  • Dinsdag 1 oktober 2024 van 9.30 – 11.30 uur| online – Engelstalig

Aanmelden

Meld je aan voor fysieke workshop(maximaal 20 deelnemers)

Je kunt je ook aanmelden voor de (Engelstalige) online workshop

Inzichten uit onderzoek

In deze workshop gebruiken we inzichten over verantwoord innoveren uit participatief actieonderzoek (PAR) dat is verricht in het afgeronde AAL-project ‘GUARDIAN’ (2020-2023). Hierin werd een sociale robot ontwikkeld om thuiswonende ouderen en hun zorgverleners te ondersteunen.

Voor wie is deze workshop?

Deze workshop is voor R&D-projectcoördinatoren, ontwikkelaars, co-designspecialisten, vertegenwoordigers vanuit zorgorganisaties, enzovoort. Verder ook voor R&D-financieringsinstanties en nationale contactpunten.

Deel deze pagina via: